Perşembe, Aralık 22, 2011

Tavuk Yahnisi




Malzemeler: 
1 adet tavuk, 5 büyük soğan, 5 büyük domates, 2 çorba kaşığı margarin, Karabiber, Tuz.

Yapılışı:
İçi temizlenmiş, yıkanmış bir adet tavuğu, servis yapacağınız büyüklükte parçalara bölün. İki tane rendelenmiş soğana bir çay kaşığı tuz katıp, bu karışımla tavuk parçalarını ovun ve yarım saat kadar dinlendirin. Yarım parmak kalınlığında halkalar halinde doğranmış 3-4 büyük soğanı, bir tenceredeki 100 gr. yağda soğanlar cam gibi olana dek kavurun. Kavrulmuş soğanlara, kabukları soyulup iri parçalara doğranmış 5 büyük domates ile ikişer çay kaşığı karabiber ve tuz koyun; bir iki kez karıştırıp ağır ateşte kapalı olarak kaynamaya bırakın. Bu arada dinlenmiş olan tavuk parçalarını bir tavada iki kaşık yağ ile arada bir karıştırarak kuvvetli ateşte 5-10 dakika kadar kızartın. Kızarmış tavuk parçalarınıyanlarafta kaynamakta olan domatesli soğan tenceresine aktarın. Bir bardak ılık su ilave edin ve orta kuvvetli ateşte etler yumuşayıncaya dek pişirin. Eğer tavuğunuz körpe ise 1 saat kadar sonra pişmiş olacaktır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: