Pazar, Aralık 18, 2011

Supangle Soslu Kup



Malzemeler:
Kakaolu krema için: 100 gram çikolata, 50 gram margarin, Yarım su bardağı tozşeker, 3 adet yumurta
Beyaz krema için: 1 su bardağı tozşeker, 4 çorba kaşığı tepeleme un, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu, 1 litre süt, 2 paket vanilya

Yapılışı:
Çikolatayı küçük parçalar halinde kırıp madeni bir kap içine alalım. Margarini de küçük parçalar halinde aynı kaba Koyup, çikolatayı benmari usulü eritelim. Çikolatayı ateşten alıp iyice ılıtalım. Üzerine yumurtaları ve yarım bardak şekeri ilave edelim. Mikserle yumurtalar çikolata ile bütünleşene dek çırpalım. Süslemek için çikolatalı sosun bir kısmını ayıralım. Kalan çikolatalı kremayı kuplara paylaştırarak dökelim. Beyaz krema için, bir tencerede 1 su bardağı şekeri, unu ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştıralım. Üzerine 1 litre sütü, karıştırarak dökelim. Ara vermeden karıştırarak kremanın üzeri göz göz olana dek pişirelim. Ateşten alalım. Üzerine vanilyaları ekleyipmikserle yarım dakika çırpalım. Kuplardaki çikolatalı krema üzerine beyaz kremayı boşaltalım. Üzerlerine ayırdığımız çikolatalı kremayı gezdirelim. Buzdolabında birkaç saat soğutup servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: