Çarşamba, Aralık 21, 2011

Sucuklu Erişte



Malzemeler:
2 su bardağı erişte, Yarım kangal sucuk, 2 adet domates, 2 adet sivri biber, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çorba kaşığı ayrıca sıvıyağ, 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Önce sıvıyağda ince kıyılmış biber çevrilir, sonra yarım daire şeklinde doğranmış sucuk atılır. Sucuğun yağı çıkmaya başlayınca rendelenmiş domates ve tuz katılır. Bir kaç dakika daha pişirilir. Tencereye bol su, tuz ve bir çorba kaşığı sıvıyağ konur. Kaynayınca erişteler atılır. 5-6 dakika pişince süzgüye çıkarılır, soğuk sudan geçirilir. Servis tabağına alınır. Üzerine sucuklu harç konur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: