Çarşamba, Aralık 21, 2011

Soslu Tavuk Salatası



Malzemeler: 1 tavuk budu veya göğsü, 1 su bardağı pirinç, 1 adet kırmızı dolmalık biber, 4-5 marul yaprağı, 150 gr bezelye, 1 katı pişmiş yumurta, 2 çorba kaşığı sirke, Yarım çay kaşığı hardal, 1 soğan, 1 fincan zeytinyağı, Tuz, Kırmızıbiber

Yapılışı:
Tavuk haşlanır. Sudan çıkarılıp didi-lir. Kırmızı biber, ince şeritler halinde doğranır. Bezelye haşlanıp suyu süzülür. 1 su bardağı pirinç, pişen tavuktan alınan 2 su bardağı tavuk suyuyla haşlanır. Önceki malzemelerle karıştırılır. Haşlanmış yumurta, küçük küçük doğranarak zeytinyağı, hardal ve sirke ile karıştırılıp sos elde edilir. Rendelenmiş soğan, tuz, kırmızıbiber ilave edilip bu sos pirinçli tavukla iyice karıştırılır. Servis tabağına marul yapraklan yerleştirilir. Marul üzerine hazırlanan salata yerleştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: