Perşembe, Aralık 22, 2011

Sarımsaklı Mantar



Malzemeler:
450 gram iri kültür mantarı, Kızartmak için sıvı yağ, 50 gram tuzsuz tereyağı, 1 yemek kaşığı çok ince doğranmış maydanoz, 2-3 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı limon suyu, 50 gram ufalanmış ekmek, Yeteri kadar rendelenmiş kaşar.

Yapılışı:
Saplarını çıkardığınız mantarı kızgın yağda 20 saniye çevirin. Tavadan çıkarttıktan sonra fazla yağının emilmesi için kağıt havlu üzerine dinlenmeye bırakın. Tereyağı, maydanoz, sarımsak, limon suyu ve tercihe göre seçilen baharatları karıştırın. Fırın tepsisine mantarları ters bir şekilde yerleştirin. Hazırladığınız harç içine doldurun ve üzerlerine ufalanmış ekmekle rendelenmiş kaşarları serpin. Fırında ekmek üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: