Perşembe, Aralık 22, 2011

Salçalı Barbunya



Malzemeler: 1 kg. barbunya, 2 su bardağı kızartmalık ay çiçeği yağı, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı un, 1 baş soğan, 2 diş sarımsak, 1 defne yaprağı, 2 adet domates, Tuz, Karabiber, 1/2 demet maydanoz

Yapılışı:
Barbunyaları, temizleyip yıkadıktan sonra tuzlayıp hafifçe unlayarak bol kızgın yağda kızartın. Daha sonra dağıtım tabağına yerleştirerek sıcak bir şekilde muhafaza edin.
Öte yandan, bir kaba zeytinyağı ile, ince kıyılmış soğanı koyarak ocağa oturtun. Soğanları sarartmadan öldürün. Ezilmiş sarmısak, defne yaprağı, rendelenmiş domates, un, tuz ve karabiber ekleyerek 10 dakika kaynatın. Hazırladığınız sosu, dağıtım tabağındaki barbunya balığının üzerine dökün. İnce kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: