Salı, Aralık 27, 2011

Renkli Makarna Böreği



Malzemeler:
6 su bardağı un, 3 adet yumurta ve 1 adet yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı safran, 500 gram ıspanak, 100 gram tereyağı, 1 kahve fincanı soğuk su, 2 adet yufka, 4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, Tuz ve üzerine 1 adet yumurta sarısı, çörekotu.

Hazırlanışı:
Birinci hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, biber salçası ve tuzu yoğurup kırmızı renkli ve sert bir hamur elde edin. İkinci hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta, tuz ve 1 çorba kaşığı safranı yoğurup, turuncu renkli bir hamur elde edin. Üçüncü hamur için 2 su bardağı un, 1 adet yumurta ve haşlanıp blenderden geçirilmiş ıspanağı yoğurup, yeşil renkli bir hamur elde edin. Hamurları renklerine göre ayırıp kıyma makinesinden geçirin. Ayrı ayrı tuzlu suda haşlayıp, fazla suyunu süzün. Eritilmiş tereyağına 1 kahve fincanı su karıştırın. 2 adet yufkayı üste yerleştirip, arasına tereyağı karışımı sürün. Yufkaların dört tarafını kapatıp, büyükçe bir kare elde edin. 2 su bardağı kaşar peyniri serpiştirin. Üç renkli makarnayı üzerine yerleştirip, kalan kaşar peynirini serpin. Yufkayı rulo yapıp, üzerine 1 adet yumurta sarısı sürün. Çörekotu serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Dilimleyip, ılık olarak servis yapın. Afiyet olsun.

1 yorum:

olsada yesek suzan dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerine sağlık sevgiler...