Cumartesi, Aralık 17, 2011

Portakallı Halkalar




Malzemeler: 200 gr. margarin (yumuşatılmış), Yarım su bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 2 yemek kaşığı un, Bir tutam tuz, 2 portakal kabuğu rendesi, 1 yumurta akı, 35 gr. antepfıstığı

Yapılışı: Margarin, şeker, vanilya ve limon suyu bir kasenin içine koyularak 5 dk. kadar mikserle çırpılır. Un, bir tutam tuz ve portakal kabuğu rendesi ilave edilerek tahta bir kaşıkla karıştırılarak hamur haline getirilir. Hamur dört parçaya ayrılır. Her biri 20 cm uzunluğunda rulolar haline getirilir. Rulolar 12-13 parçaya kesilip toplar yapılır. Hamur topları hafifçe unlanmış bir zeminde yuvarlanarak 15 cm uzunluğunda çubuklar oluşturulur. Oluşturulan çubuklar yağlı kâğıtla kaplanmış fırın tepsisine halkalar yapılarak aralıklarla yerleştirilir. Yumurta akı çırpılıp halkaların birleşim yerlerine sürülür üzerlerine uzunlamasına birer antep fıstığı konulur. Portakallı halkalar önceden ısıtılmış fırının 2. Rafına yerleştirilerek 120 derece ısıda 20-30 dk. kadar pişirilir. Halkaların üst kısmının beyaz alt kısmının hafifçe kızarmış olmasına dikkat edilmelidir. Halkalar tepsiden alınarak soğumaya bırakılır, soğuduktan sonra servis tabağına yerleştirilerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: