Pazartesi, Aralık 19, 2011

Naneli Kabak Çorbası



Malzemeler:
1 Adet Soğan, 6 Su Bardağı Su, 500 gr Kabak, 50 gr Margarin, 2 Çorba Kaşığı Un, 1/2 Demet Nane, 1 Çay Kaşığı Karabiber, Tuz

Yapılışı:
Öncelikle soğanı ince ince kıyın. 6 su bardağı kaynar suya atın. Kokusu gidene kadar 3-5 dakika kaynatın. Kabakların kabuklarını soyun. Mutfak robotunda çekin. Soğanlı suya ekleyin. Tuzunu ayarlayın. 1 çay kaşığı karabiberi katın. 20 dakika pişirin. Diğer tarafta margarini eritin. Unu yağda kavurun. Çorbaya karıştırıp, blendırdan geçirin. İnce ince kıyılmış nane ile servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: