Çarşamba, Aralık 21, 2011

Milfoylu Misket Köfte Kayığı



Malzemeler:
6 milföy hamuru, 1 yumurta, susam, çörek otu.
Köftesi için: 300 gram kıyma, 1 soğan, 1 yumurta, 1 tutam maydanoz, 2 közlenmiş patlıcan, tuz, karabiber.
Garnitürü için: yeşillik, haşlanmış havuç, çeri domates.

Hazırlanışı:

Milföy hamurlarını dikdörtgen şekilde diziyoruz. Merdane ile boyunu ve enini büyütüoruz. Yağlanmış baton bir kalıba yerleştiriyoruz. Çörekotu ve susam serpiyoruz. Fazla kabarmaması için çatalla bazı yerlerine delikler açıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Köftesi için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Maydanozu ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Patlıcanı ince bir şekilde doğrayıp ekliyoruz. Biraz galeta unu, tuz ve karabiber katıp karıştırıyoruz. Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. Köfteleri az yağlanmış fırın tepsisine koyup önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz. Pişen milföy hamurunu kalıbından çıkartıp servis tabağına alıyoruz. İçine yeşillik, haşlanmış havuç dilimleri, çeri domates ve köfteleri koyup servis ediyoruz. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok: