Çarşamba, Aralık 21, 2011

Meyveli Bisküvi



Malzemeler: 
Yarım kg tereyağ, 1 su bardağı pudra şekeri, 1 kahve fincanı pudra şekeri, 1 adet limonun suyu, 2 adet yumurta, 5 su bardağı un, 250 gram meyve şekeri, 100 gram kıyılmış antepfıstığı

Yapılışı:
Tereyağı ve pudraşekerini mikserde karışıncaya dek çırpın. Sonra yumurta ve limon suyunu ilave edin. Daha sonra yüm malzemeyi ekleyip, tekrar yoğurun. Hamuru rulo haline getirip, buzdolabında bir saat bekletin. Sonra 1 cm.kalınlığında kesip, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirip, servis yapın.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: