Salı, Aralık 27, 2011

Mantar ve Kestaneli İçi Pilavla Dolu Hindi

Malzemeler:
5-8 kg’lık bütün hindi, Yarım limonun suyu, Tuz, karabiber, 1 çorba kaşığı yoğurt.
İç pilav için: 4 su bardağı pirinç, 5 su bardağı tavuk suyu, 2 adet soğan, 200 gram tereyağı, 1 su bardağı konserve mantar, 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık, 1 çorba kaşığı kuş üzümü, 1 çay kaşığı karabiber, tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı yenibahar, Yarım demet maydanoz, 2 su bardağı haşlanıp ayıklanmış kestane.

Hazırlanışı:
Bütün hindiyi yıkayıp temizleyin Limon suyu, tuz, karabiber ve yoğurdu karıştırıp hindinin üzerine sürün. Fırın poşetine yerleştirerek, 200 derece fırında iki buçuk saat pişirin. Pilav için, yıkayıp süzdüğünüz pirinci tereyağında sürekli karıştırarak hafifçe kavurun. ince doğranmış soğanları ilave edip, kavurma işlemini sürdürün. Önce fıstık, üzüm ve mantar, 5 dakika sonra tuz, karabiber, tozşeker ve 5 bardak kaynar tavuk suyu ilave edin. Pirinç, suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin altını kapatıp, yenibahar ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Karıştırıp demlenmeye bırakın. Daha sonra kestaneleri ilave edin. Pilavı hindiye doldurarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: