Malzemeler:
5-8 kg’lık bütün hindi, Yarım limonun suyu, Tuz, karabiber, 1 çorba kaşığı yoğurt.
İç pilav için: 4 su bardağı pirinç, 5 su bardağı tavuk
suyu, 2 adet soğan, 200 gram tereyağı, 1 su bardağı konserve mantar, 1
çorba kaşığı dolmalık fıstık, 1 çorba kaşığı kuş üzümü, 1 çay kaşığı
karabiber, tuz, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı yenibahar, Yarım
demet maydanoz, 2 su bardağı haşlanıp ayıklanmış kestane.
Hazırlanışı:
Bütün hindiyi yıkayıp temizleyin Limon suyu, tuz, karabiber ve yoğurdu
karıştırıp hindinin üzerine sürün. Fırın poşetine yerleştirerek, 200
derece fırında iki buçuk saat pişirin. Pilav için, yıkayıp süzdüğünüz
pirinci tereyağında sürekli karıştırarak hafifçe kavurun. ince doğranmış
soğanları ilave edip, kavurma işlemini sürdürün. Önce fıstık, üzüm ve
mantar, 5 dakika sonra tuz, karabiber, tozşeker ve 5 bardak kaynar tavuk
suyu ilave edin. Pirinç, suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin altını
kapatıp, yenibahar ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Karıştırıp
demlenmeye bırakın. Daha sonra kestaneleri ilave edin. Pilavı hindiye
doldurarak servis yapın.
Afiyet olsun. |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder