Salı, Aralık 20, 2011

Mantar Mantısı

Malzemeler:
300 gr iri kültür mantarı, 100-150 gr kıyma, 1 adet küçük boy soğan, 1 adet domates, 2 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı biber salçası, Tuz, Karabiber.
Üzeri için: 3-4 çorba süzme yoğurt, Sarımsak, Tuz, Tereyağ, pul biber, kuru nane.

Hazırlanışı:
Mantarlarınızın saplarını ayırın,yıkayarak birkaç damla limonsuyu eklediğiniz suya ıslatın.Soğanı ince yemeklik doğrayın,sarımsağı ince kıyın,2 çorba kaşığı sıvıyağ ile malzemeyi yanmaz tavanızda kavurun,kıymayı ekleyin.Kıymanızın rengi dönünce ,rendelediğiniz domatesi ekleyin.Salçanızı ekleyin,tuz ve karabiber ile tatlandırın. Suyunu çekinceye kadar kavurun. Mantarlarınızın içini, çay kaşığı yardımı ile siyah kısımlarını alacak şekilde temizleyin.Tatlı kaşığı ile kıymalı içinizi mantarlarınıza bastırarak doldurun. Fırın kabınıza mantarları dizin,200-225 derecelik fırında 50 dk kadar pişirin. Servis için, mantarlarınıza porsiyonluk veya tamamına sarımsaklı yoğurdunuzu ekleyin,tereyağla hafif yaktığınız tatlı pul biberi, nane ile ekleyerek servis yapın.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: