Pazar, Aralık 18, 2011

Limonlu Çikolatalı Bisküvi



Malzemeler:
Yarım paket tereyağı, 1.5 çay bardağı pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1.5 çay bardağı damla çikolata, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 adet limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı kabartma tozu, Yeteri kadar un.

Yapılışı:
Yumuşak tereyağı, şeker ve yumurta mikserle çırpılır. Üzerine çikolata hariç diğer malzemeler eklenir ve yumuşak kıvamda ele yapışmayan bir hamur elde edilir. En son damla çikolata atılır. Homojen dağılana kadar karıştırılır. Unlu zemin üzerinde, merdaneyle yarım santim kalınlığında açılır. Bisküvi kalıbıyla kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: