Çarşamba, Aralık 21, 2011

Kolay Erikli Kek



Malzemesi:
Alt taban için: 100 gr tereyağ yada margarin, yarım limonun rendelenmiş kabuğu, 100 gr tozşeker, 2 yumurta, 50 gr nişasta, 150 gr un, 1 tatlı kaşığı kabartmatozu.
Arası için: 500 gr çekirdeği çıkartılmış mürdüm eriği.
Üst harç için: 2 Yumurta akı, 2 çorba kaşığı su, 100 gr tozşeker, 2 yumurta sarısı, 40 gr un, 40 gr nişasta, yarım tatlı kaşığı kabartmatozu, yarım tatlı kaşığı tarçın.
Üzerine serpmek için: Pudra şekeri.

Hazırlanışı:
Alt taban için yağı krema haline gelinceye kadar çırpın ve limon kabuğunu ilave edin. Sırası ile tozşekeri, yumurta, nişasta, un ve kabartma tozu ilave edip karıştırın. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hamuru yayın. Üzerine erikleri yayın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece ayarda 30 dakika pişirin. Yumurta aklarını su ile kar haline gelinceye kadar çırpın. Tozşekeri ilave edip karıştırın, sonra yumurta sarılarını da ilave edin. Ayrı bir kabda un, nişasta, kabartmatozu ve tarçını karıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş yumurtalı harça ilave edin, hafif karıştırın. 30 dakika sonra keki fırından çıkartın ve üzerine yumurtalı karışımı yayın, tekrar fırına sürün ve 15-20 dakika aynı ısıdı da daha pişirin. Kek soğunca üzerine pudra şekeri ilave edin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: