Perşembe, Aralık 22, 2011

Kokoreç



Malzemeler (6 kişi için):
1 takım kuzu ciğeri, 1 kuzu böbreği, 1 kuzu bumbarı, 1 kuzu barsağı, 100 gram kuzu iç yağı, yeteri kadar tuz, karabiber ve kekik.

Yapımı: Ciğerler böbreği iyice yıkadıktan sonra kuşbaşından iri parçalara doğramalı. Tekrar yıkamalı ve suyunu süzüp bir kaba koymalı. Tuz, kekik ve karabiberi serptik, ten sonra bunları karıştırmalı ve bir kenarda üç saat kadar, dinlendirmeli. Beri yanda bumbarla barsağı ciğerciden temizlenmiş olarak alınmalı. İç yağını da ince uzun şeritlere doğramalı. Baharatla karıştırılıp dinlendirilmiş olan ciğerle böbrek parçalarını karışık olarak uzunca bir, şişe geçirmeli. Şişin en uç kısmına bumbarın ucunu, üçe bölünmüş bar-sakların ucunu tutturmalı. Sonra bumbar ve barsakları şişteki ciğer ve böbreklerin etrafında saç örer gibi örerek ve aralara iç yağını da koyarak şişi iyice kapayıp sarmalı. Kokoreç böylece hazırlanınca şişi orta ısılı bir kömür ateşinin üstüne oturtmalı ve vakit vakit çevirerek kokorecin her yanını nar gibi kızartmalı. Ateşin kuvvetli olmamasına çok dikkat, edilmelidir. Yoksa kokorecin içi iyice pişmez. Hafif ateşte nar gibi olan kokoreci dilim dilim kesjp şişten çıkarmalı ve tabaklara koyup sıcak sıcak servis yapmalı. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: