Pazar, Aralık 18, 2011

Kestane Şekeri



Kaç kişilik: 4. Hazırlama süresi: 20 dk. Pişirme süresi: 120 dk.

Malzemeler:
500 gr iri kestane, 2.5 su bardağı toz şeker, 2.5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı vanilya.

Hazırlanışı: Kestanelerin dış kabuklarını bir bıçak yardımıyla keserek soyulur. Soyulmuş kestaneleri su dolu tencereye alıp ince kabukları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte bekletilir. Kestaneleri sudan alıp ılınınca ince kabuklarını soyulur. Tozşekeri başka bir tencereye alıp üzerine su ilave edilir. Orta ateşte şeker eriyinceye kadar kaynatıp kestaneleri ilave edilir. Kaynatmadan kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirilir. Tencereyi ateşten alıp 1 gün kadar bekletilir. Tencereyi kısık ateşe alıp 10 dakika kadar tutun ve üzerine vanilya serpilir. Kestaneleri şerbetin içinden alıp küçük kağıt kalıplara yerleştirilir. Soğuk olarak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: