Cuma, Aralık 23, 2011

Kaşnuka



Malzemeler:
2 yumurta, 1/2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı mısır unu, 1/2 su bardağı un, 1 /2 kg pırasa veya 4-5 dal, taze soğan, 1 paket kabartma tozu, tuz.

Hazırlanışı:
Pırasaları ayıklayıp yıkayarak ince yuvarlak dilimler halinde doğrayalım. Çırpma kabına’yumurtaları, sütü, sıvı yağı alıp çırpalım. Mısır ununu, unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek çırpma teli ile veya mikserin düşük ayarıyla karıştıralım. Pırasaları ekleyip bir kez daha karıştıralım. 25-30 cm. çapındaki bir fırın kabını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 180° ısılı fırında hamurun üzeri pembeleşene dek pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: