Cuma, Aralık 23, 2011

Karamelli Muhallebi

Malzemeler:
Muhallebi için: 4 su bardağı süt, 1 çorba kaşığı pirinç unu, 1 çorba kaşığı mısır nişastası, 1 çorba kaşığı un
Karamel sos için: Yarım kg esmerşeker, 1.5 çay bardağı sirke, 2 paket krema
Üzerine: Badem krokan.

Yapılışı:
Tencereye pirinç ununu ve sütü alıp, mısır nişastasıyla, unu ekleyin. Çırpma teliyle karıştırarak kaynamaya bırakın. Muhallebi kıvamına gelince, tatlıyı kaselere ya da kuplara paylaştırın. Karamel sos için, esmerşekerin üzerine sirke koyup, sos kahverengi olana kadar ocakta karıştırın. Daha sonra ocaktan alıp, 2 paket krema ekleyin. Karamel sosu muhallebinin üzerine gezdirin. En üste kırılmış krokanlar serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: