Salı, Aralık 27, 2011

Kar Desenli Kurabiye



Malzemeler:
200 gram tereyağı, 100 gram pudraşekeri(3/4 su bardağı), 1 yumurta sarısı (akını glazür için kullanacağız), 4-5 çorba kaşığı kakao, 300 gram un (yaklaşık 3.5 su bardağı), Arzuya göre çekilmiş ceviz, fındık ya da yer fıstığı.
Üzeri için: Eritilmiş bitter çikolata ve beyaz çikolata Ya da beyaz ve kakaolu glazür.

Hazırlanışı:
Öncelikle tereyağı ve pudraşekerini iyice çırpıyoruz. 1 yumurta sarısını ilave ediyoruz ve kakaoyu da. Ardından azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru dinlendirmek için yarım saat buzdolabına kaldırıyoruz. Dinlenmiş hamuru merdaneyle açtıktan sonra yuvarlak kalıpları kullanarak şekil verelim. Ancak biraz büyük olmalı bu kurabiyeler; çünkü üstlerine kar desenleri yapacağız. Kurabiyeleri, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında, 175 derecede, 15-20 dakikada pişiyor kurabiyelerimiz. Üzerlerini süslemek için iki seçeneğimiz var: Benmari usulü erittiğimiz bir paket bitter çikolataya kurabiyeleri birer birer batırarak, buzdolabına koyup üzerindeki çikolatalar biraz donunca, üzerlerine bu kez yine benmari olarak erittiğimiz beyaz çikolata ile süslemeler yapabiliriz. İkinci seçeneğimiz ise glazür. Beyaz renkte olan glazürümüzün iki yemek kaşığı kadarını ayırıp, kalan kısmına 3-4 yemek kaşığı kakao ilavesi ile çikolata renginde glazür elde edebiliriz. Ve bunları fırından çıkmış ve iyice ılınmış kurabiyelerin üzerine sürüyoruz. Hem beyaz, hem de kakaolu glazür kullanabilirsiniz. Glazür sürdükten sonra kurabiyelerimizi yine fırında 100 derecede ya da en düşük ayarda 10 dakika, glazürler kuruyuncaya kadar tutuyoruz. Kurabiyelerimiz sonunda hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: