Salı, Aralık 20, 2011

Hünkar Çorbası



Malzemeler:
3 litre tavuk suyu, 1 kg patlıcan, 250 gram yoğurt, 1 su bardağı un, 3 adet yumurta sarısı, 1 adet soğan, 5 diş ince kıyılmış sarımsak, 200 gram tereyağı, 1 adet limonun suyu, 1 çay kaşığı nane, Tuz, karabiber.

Hazırlanışı:
Öncelikle patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup yıkadıktan sonra incecik kıyın ve bir kenara alın.Bir tencerenin içine tereyağını (1 tatlı kaşığı kadar tereyağını ayırın), ince doğranmış soğanı ve sarımsağı koyup, kavurun. Biraz renk aldıktan sonra patlıcanları ilave edip tekrar karıştırın.Tavuk suyunu ekleyerek 10 dakika kaynatın.Çukur bir kabın içinde unu, yoğurdu, yumurta sarısını, limon suyunu, tuz ve karabiberi çırpın . Biraz soğuk, biraz da sıcak su ilave edip karıştırarak kaynayan çorbaya dökün ve 5 dakika daha kaynatın. Kenara ayırdığınız 1 tatlı kaşığı tereyağını küçük bir tavada kızdırıp naneyi ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: