Perşembe, Aralık 22, 2011

Haşlama Börek



Malzemeler: 
Yarım paket yaş maya, 1.5 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz, Alabildiği kadar un.
İçi için: 1 su bardağı ezilmiş peynir, 10-15 dal maydanoz
Üzeri için: 10 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:
Çukur bir kaba ılık su maya konur eritilir. Tuz katılır ve ele yapışmayana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir. Sonra yarım limon kadar parçalar alınır. Merdaneyle çay tabağı kadar açılır. Peynirli iç konur ve poğaça gibi kapatılır. Kenarlarına iyice bastırılır. Bir tencereye 4 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz konur. Kaynamaya başlayınca börekler atılır. Suyun yüzüne çıkınca pişmiş demektir. Servis tabağına alınır. Üzerine biberle yakılmış yağ gezdirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: