Pazartesi, Aralık 19, 2011

Hamsili Pilav



Malzemeler:
1 su bardağı 300 gr, Pirinç 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 kilo kılçıkları ayıklanmış hamsi, Yarım demet maydanoz, Yarım demet dereotu, 4-5 adet taze soğan, 1 yemek kaşığı fıstık, 1 yemek kaşığı kuşüzümü, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı yenibahar, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 çorba kaşığı mısırunu (fırına verirken)

Yapılışı:
Hamsilerin yarısını fırın kabının altına yerleştirin. Pirinci, zeytinyağ, soğan ve dolma fıstığı ile 5 dk. Kavurun. Daha sonra bütün baharatları ve malzemeyi ilave edin. 10 dk. Kadar 1 bardak sıcak su ile pişirin. Pilavı hamsilerin üzerine yerleştirin. Daha sonra kalan hamsileri bütün pilavı kaplayacak şekilde dizin. Üzerine 1 yemek kaşığı mısırunu serpin fırında 20 dk. 200 derece de pişirin.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: