Cumartesi, Aralık 17, 2011

Fıstıklı Burma



Malzemeler : 3 adet yumurta, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 kase yoğurt, 1 Paket kabartma tozu, Yeteri kadar un, 1 paket sana yağı, Yeterince antep fıstığı

Yapılışı : Yumurta, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tek tek içine dövülmüş fıstık serpilir ve oklava yardımıyla sarılarak yufkalar 4/1 boyutuna kadar sıkıştırılarak burulur. Tepsiye dizilerek üzerine 1 paket eritilmiş sana yağını gezdirin ve fırında pişirmeye bırakın. Şerbeti için; 4.5 su bardağı su, 4 bardak şeker ve 3 ? 4 damla limon suyu birlikte kaynatılarak üzerine gezdirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: