Cuma, Aralık 23, 2011

Frambuazlı Çikolatalı Kek



MALZEMELER (8 kişilik) :
3 yumurta, 1.5 su bardağı toz şeker, Yarım su bardağı ayçiçeği yağı, 1 çay bardağı süt, 2 yemek kaşığı kakao 2.5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı damla çikolata. Servis için 200 gr bitter.

HAZIRLANIŞI :
Bir kapta toz şeker ve yumurtaları çırpın. Süt ve ayçiçeği yağını ekleyin. Un, kakao ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek ilave edin. Mikserle çırpın. Damla çikolataları ekleyip kaşıkla karıştırın. Karışımı ufak muffin kalıplarına doldurup 180 dereceye ayarlanmış fırında 20-25 dakika pişirin. Soğuyunca kalıptan çıkarıp ters çevirerek servis tabağına alın. Çikolatayı krema ile birlikte eritin ve keklerin üzerine dökün. Sos üzerine frambuaz dizip, en üste vanilyalı dondurma yerleştirin. Sııkma torbasına doldurduğunuz çikolatalı sostan sıkıp servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: