Cumartesi, Aralık 24, 2011

Dondurmalı Krep



Malzemeler: 
2 Su Bardağı Süt, 5 Kahve Fincanı Un, 6 Yumurta, 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı, 2 Kesme Şeker, 8 Top Dondurma, Tuz
KARAMEL SOS MALZEMESİ: 1.5 Su Bardağı Tozşeker, 1 Limonun Suyu, 1/2 kg Krema, 100 gr Çikolata

Yapılışı:
Yumurtaları çırpma teliyle çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyerek çırpmaya devam edin. Küçük bir teflon tavaya elde ettiğiniz karışımdan yarımşar kepçe alarak dökün ve tavayı sallayarak iyice yayılmasını sağlayın. İki tarafı da kızardıktan sonra teker teker servis tabağına alın.
Karamel sos için önce şekeri tavada kahverengi olana kadar çevirin. Limon suyunu şekerin üzerine döküp kremayı ekleyin. Çikolatayı sos kıvamında eritin. Kreplerin ortasına 2 top dondurma koyarak rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerlerine birer kaşık karamel ve çikolata sos dökerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: