Pazar, Aralık 18, 2011

Damla Çikolatalı Parfe



Malzemeler:
Toz şanti (2 paket), Yumurta (3 adet beyazı), Süt (1 bardak), Damla Çikolata (yarım bardak), Çilek (200 gram), Tuz (1 çay kaşığı).

Yapılışı:
3 adet yumurtanın beyazını oval bir kabın içine koyun. Üzerine 1 çay kaşığı tuz koyun ve mikser yardımıyla yaklaşık 4-5 dakika boyunca köpürtün.
2 paket hazır toz şantiyi bir kaba boşaltın ve üzerine 1 bardak süt ekleyerek blendırla çırpmaya başlayın. Yaklaşık 5-6 dakika boyunca köpürünceye kadar çırpın. Yumurta beyazı ile çırpılmış şantiyi birbirine karıştırın ve üzerine yarım bardak damla çikolatayı ekleyerek yavaş yavaş karıştırın. Üzerine çilekleri ekleyin ve hafifçe karıştırın. Bir buzdolabı poşetini kek kalıbı boyutlarında kesin ve kek kalıbının içine yerleştirin ve tüm karışımı bu kalıbın içine dökün. Tatlıyı buzluğa kaldırın ve bir gece boyunca donmasını bekleyin. Donan tatlınızı buzdolabından çıkartın ve poşetten ayırarak düz bir tabağa aktarın dilimleyerek soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: