Cumartesi, Aralık 24, 2011

Çipura Buğulama (Diyet)




Malzemeler: 
3 adet çipura, 3 adet soğan, Yarım demet maydanoz, 2 adet defne yaprağı, 3 adet domates, 1 adet limon, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, Tuz karabiber.

Yapılışı:
Balıkları ayıklayıp yıkayın. Çelik tencereye yerleştirin. Soğanları piyazlık kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın, maydanoz ve limonu kıyın. Soğanı, domatesi, maydanozu üzerlerine yayın. Limon dilimlerini üzerine koyup tuz ve karabiber gezdirin. Zeytinyağı ve bir kahve fincanı su ve defneyaprağını ilave edin. Tencerenin ağzını bir folyo ile kapatın. Üzerine bıçak yardımıyla bir delik açın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yarım saat pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: