Cumartesi, Aralık 24, 2011

Çilekli Tart (Diyet)



Malzemeler: 
2 su bardağı un, 1 çay bardağı pudraşekeri, 1 adet yumurtanın akı, 1 paket vanilya, margarin.
Kreması için: 1 su bardağı süt, 1.5 çorba kaşığı tatlandırıcı, 2 çorba kaşığı un.
Üzerine: 500 gram çilek, 1 su bardağı tatlandırıcı, 1 paket çilek jölesi

Yapılışı:
Öncelikle, tartı hazırlayın. Bunun için, 2 su bardağı un, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, yumurtanın akı ve margarini yoğurun. Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serip, bu hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için, 1 su bardağı süt, tatlandırıcı ve 2 çorba kaşığı unu kısık ateşte pişirin ve soğutun. Soğuyan tartı kalıptan alın. Üzerine kremayı sürün. Çilekleri dizin. Jöleyi, 1 su bardağı tatlandırıcı ile hazırlayın. Çileklerin üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: