Perşembe, Aralık 22, 2011

Çiğden Patlıcan Kebabı



Malzemeler: 
1 kg. patlıcan, 3 diş sarımsak, 1 adet havuç, 2 adet domates, 2 baş soğan, 2 adet yeşil sivribiber, 400 gr. kuşbaşı, yağlı koyun eti, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, Yeterince tuz, biber

Yapılışı:
Tencereye iki kaşık zeytinyağı koyup içinde kuşbaşı etleri kavurunuz. Soğanları küçük küçük doğrayıp ilave ediniz. Domatesleri sıcak suya batırıp kabuklarını soyduktan sonra keskin bıçakla küçük küçük tencerenin içine doğrayınız. Yeşilbiberleri uzunlamasına ince ince doğrayıp tencereye atınız. Patlıcanları iyice yıkayıp kabuğunu soymadan halka halka keserek tencereye atınız. Bu ara devamlı karıştırmayı ihmal etmeyiniz. Hepsinin üstüne tuzunu, biberini ekiniz. Sarmısak ve havuçları küçük küçük doğrayıp tencereye ilave edip karıştırınız. Önce harlı ateşte sebzeler suyunu alınca ateşi kısıp, ağır ağır 45 dakika kadar tıkırdatarak pişiriniz. En son dakika ince kıyılmış maydanozları serpip sıcak sıcak ikram ediniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: