Salı, Aralık 20, 2011

Cevizli Tel Kadayıf



Malzemeler: 500 gr telkadayıf, 200 gr tereyağı ve ya margarin, 1 su bardagı tepeleme ceviziçi, yarım bardak süt.
Şurubu için: 750 gr tozşeker, 2,5 bardak su, yarım limon.

Hazırlanışı:
Önce kadayıfı didikleyerek tel tel ayırın ve içindeki hamur kısımları çıkartın. Sonra bir kapta yağı eritip kadayıfın üzerine gezdirin. Elinizle altüst yaparak yağın kadayıflara karışmasını saglayın.Uygun bir tepsiye kadayıfın yarısını yerleştirin. Üzerine kıyılmış ceviz serpin ve kalan kadayıfı döşeyin. Orta ısılı fırında açık pembe renkte pişirin. Yarım bardak kaynar sütü üzerine serpiştirin ve kapak örtülü olarak 5 dakika yumuşamasını saglayın. Orta koyulukta hazırladıgınız soguk şurubu üzerine boşaltın. Üstü örtülü olarak 2-3 saat bekletin. Kadayıfı kare ve ya baklava biçimi kesip servis yapın. Dilerseniz üzerine kaymak koyun.
Afiyetolsun.

Hiç yorum yok: