Cumartesi, Aralık 17, 2011

Cevizli Brownie



Malzemeler :
2 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 50 gr. sütlü çikolata, 1 çay kaşığı toz vanilya, Yarım su bardağı un, Yarım su bardağı margarin, 1 tutam tuz, Yarım çay kaşığı kabartma tozu, 1 su bardağı dövülmüş ceviz, Yarım su bardağı iri ceviz
Üzeri için : 1/4 su bardağı margarin, 2 çorba kaşığı pudra şekeri, 1 tutam tuz, 3 tatlı kaşığı kakao, 1 Çay kaşığı vanilya, 50 gr. çikolata

Yapılışı :
Ön hazırlık olarak yumurtaları, bir kapta koyu kıvamlı bir hal alana kadar iyice çırpalım. Toz şekeri yavaş yavaş karıştırarak ekleyelim. Ardından erimiş sütlü çikolata ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştıralım. Üzerine unu, tuz ve kabartma tozuyla birlikte eleyelim. Hamur kıvamına gelene kadar karıştıralım. Erimiş margarini ve dövülmüş cevizi de hamura ekleyelim. Hazırladığımız bu hamuru önceden yağlanmış 20x20 santim boyutunda bir kalıba dökelim. Üzerine iri dövülmüş cevizi serpelim, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25-30 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarınca bekletmeden browniyi, keskin bir bıçak yardımıyla dilimleyelim. Soğumaya bırakalım. Küçük bir tavada margarini eritelim, içine pudraşekeri, kakao, toz vanilya ve bir tutam tuzu katalım. Ayrı bir yerde benmari usulü erittiğimiz çikolatayı da katalım. Malzemenin birbirine karışmasını sağlayalım, ocağı kapatalım. 1-2 dakika karıştırarak, dilimlenmiş brownilerin üzerine dökelim.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: