Cuma, Aralık 23, 2011

Cevizli Ay Çöreği



Malzemeler:
4 çay fincanı, un, yarım paket, yaş maya, 1 tane yumurta, 125 gram, margarin, 1 çay fincanı süt, yarım çay bardağı su.
İç harcı için:  kuru üzüm, kuru kayısı, kek parçaları, ceviz, kuru meyveler, süt.
Üzerine sürmek için: 1 yumurta sarısı.

Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alalım, üzerine ılık su ile akışkan hale getirdiğimiz, yaş mayayı, 1 yumurta akını ilave edelim. Daha sonra sırası ile, margarini, sütü ve şekeri katalım ve yoğuralım. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. İç malzemesini hazırlamak için, geniş bir kapta, keki parçalayalım, üzerine küçük doğranmış kuru kayısı, kuru üzüm ceviz ve sütü ilave edelim karıştıralım. Hamuru bezelere, ayıralım, ayırdığımız bezeleri mardane ile açalım. Açtığımız hamurun içine iç harçtan yeteri kadar alalım ve kapatalım, kapattıktan sonra yarım ay şekli verelim, fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim 180 derecelik ısıda pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: