Çarşamba, Aralık 21, 2011

Biberli Tarator



Malzemeler:
6 dilim bayat ekmek içi, 1 çay bardağı süt, 1 adet közlenmiş kırmızı biber, 1 çay bardağı ceviz, 1 tatlı kaşığı kimyon, 2 diş sarımsak, 1 adet limon, 1 çay bardağı zeytinyağı, Yarım tatlı kaşığı pul biber, Yarım tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Bayat ekmek dilimlerinin üzerine süt, limon suyu, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak katılır. Ekmekler şeklini kaybedene kadar yoğrulur. Üzerine doğranmış biber, iri dövülmüş ceviz, kimyon, karabiber, pul biber ve tuz katılır. İyice karıştırdıktan sonra servis tabağına aktarılır. Afiyet olsun.

3 yorum:

birtutamkekik dedi ki...

merhabalar:)
ne hoş bir sayfa bu böyle...
bayıldım paylaşımlarınıza.
seve seve izleyiciniz oldum hemencecik..
bende sizi bekliyorum sayfama...
kucak dolusu sevgilerimle..
:)

LezzetOnline dedi ki...

Teşekkür ederiz. Bizlerde sizin sayfanızı çok beğendik. İzniniz olursa kaynak göstererek burda paylaşabiliriz sizim tariflerinizi. Bu sizin için de geçerlidir. Saygılar-Sevgiler :)

birtutamkekik dedi ki...

tabiki de paylaşabilirsiniz.
kaynak göstesdiktenten sonra neden olmasın ki..
başarılarınız daim olsun:)
sevgiler...
:)