Çarşamba, Aralık 21, 2011

Biberli Peynirli Börek



Malzemeler:
3 adet yufka, 1 çay bardağı erimiş Sana yağı, 2 yemek kaşığı Sana Kase Biberli Peynirli Sandviç Sürme, 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir, 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, Yarım demet maydanoz

Yapılışı:
Yufkaları bir tezgâhın üzerine üst üste koyup, bir bıçakla dört parçaya bölün. Sana yağını küçük bir tavada erittikten sonra iyice soğutun.
Yemeğinizin harcını hazırlamak için Sana Crème Bonjour Biberli Peynirli Sandviç Sürme yi rendelenmiş kaşar peyniri, rendelenmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozla birlikte küçük bir kâseye koyun ve bir çatal yardımıyla iyice karıştırın. Erimiş Sana yağını, kestiğiniz üçgen yufkaların üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Yufkanın geniş tarafına biberli peynirli harçtan koyup kenarlarını içeri katlayıp, zarf şeklinde sarın.
Hazırladığınız bu zarf şeklindeki börekleri, Sana ile yağladığınız tepsiye dizin ve önceden 185 derecede ısıttığınız fırına verin. Böreklerinizi kızarana dek fırında bekletin ve ardından sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: