Çarşamba, Aralık 21, 2011

Beşamel Sos



Malzemeler: 3 çorba kaşığı yağ, 6 çorba kaşığı elenmiş un, 2 su bardağı süt ( kaynatılmış sonra ılıtılmış), 1 adet küçük karanfilli soğan (üzerine bir diş karanfil saplanmış)

Yapılışı:
Yağı kalın tabanlı bir tencerede hafif ateşte eritin. Unu ilave edip, karıştırın. Birkaç dakika, yine hafif ateşte, rengi değişmeden pişirin. Isıtılmış sütü azar azar ilave edip pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar çırpma teliyle ya da tahta bir kaşıkla karıştırın. Karanfil saplanmış soğanı da içine katın.
Yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda soğanı içinden çıkarıp sosu tel süzgeçten geçirin. Sosu hemen kullanmayıp bir kenara kaldıracak olursanız, soğumaya başladığında üstünde bir kabuk oluşur. Üstünün kabuk bağlamaması için üzerini, ayrıca eritilmiş yağdan ince bir tabaka ile kaplayın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: