Perşembe, Aralık 22, 2011

Beğendi Çorbası



Malzemeler: 
1 su bardağı Selva Kare Şehriye, 2 yemek kaşığı Selva Un, 150 gr kavurmalık et, 1 litre süt, 2 yemek kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 adet küçük kuru soğan, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, et bulyon

Yapılışı:
Sıvıyağ ile birlikte tereyağını boş bir tencerede eritin, eriyen yağın içerisine un katarak pembeleşinceye kadar kavurun, rendelenmiş soğanı ilave edin ve iyice kavrulan karışıma 2 su bardağı su ile süt ekleyin. Koyulaşıncaya kadar kaynadıktan sonra robot ile inceltilen kavurmalık eti kaynayan çorbanın içine ilave edin. Et bulyon, tuz, karabiber ve haşlanmış olan kare şehriyeyi karışıma ekleyerek bir taşım kaynatın. Servis esnasında, bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağında kırmızı toz biber kavurarak çorbanın üzerine dökün. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: