Perşembe, Aralık 22, 2011

Ballı Pufuduk



Malzemeler:
3 yumurta, 1.5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı karbonat, 2 yemek kaşığı şeker, 1.5 limonun suyu ve kabuğunun rendesi, 1 yemek kaşığı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı bal
Kızartmak için: sıvı yağ

Yapılışı:
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Unu, karbonatı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı iyice karıştırın. Tavada yağı kızdırdıktan sonra hamurdan bir kaşık kadar alıp kızgın yağa dökün. Hamurları yağda iyice kızarttıktan sonra yağını süzerek servis tabağına alın. Üzerlerine bal ve pudra şekeri gezdirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: