Cumartesi, Aralık 24, 2011

Ballı Limonlu Tepsi Kek



Malzemeler:
2 Yumurta Akı, 3 yemek kaşığı Margarin, 1 Paket kabartma tozu, 1 Su bardağı Süt, 1 Limon Kabuğu Ve Suyu, 2 yemek kaşığı İrmik, 4 yemek kaşığı Bal, 1.5 Su bardağı Un, 2 yemek kaşığı hindistancevizi.

Hazırlanışı:
Öncelikle yumurta aklarını çukur bir kâsede çırpalım. Karıştırma kabımıza sütü alalım, margarini ilave edelim (oda sıcaklığında) hindistancevizini ekleyiniz, rende limon kabuğu ve suyunu da ilave edelim. Unu, irmiği kabartma tozunu katalım ve çırpalım en son yumurta aklarını ilave edip birkaç dakika daha çırpalım. Hazırladığımız kek harcını, ısıya dayanıklı fırın kabına (yağlı kâğıt seriniz)alalım. Üzerine susam serpelim ve dilim limonları paylaştırıp 165 derecelik fırına sürelim. 18 dakika sonra kekimiz pişmiş olacaktır Pişen kekin üzerine bal sürüp, keserek servis tabağına alınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: