Perşembe, Aralık 22, 2011

Balıklı Pizza



Malzemeler: 
1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı maya, 125 gr. katı yağ, 1/2 su bardağı süt, 1 adet yumurta, Aldığı kadar un
Üstü için: 
150 gr. kaşar peyniri, 1/2 su bardağı domates suyu, 2 adet domates, 8-10 adet çekirdeği çıkarılmış kara zeytin, 8-10 adet tuzu alınmış sardalya balığı, Yeterince tuz, kekik.

Yapılışı:
Sütü ılık hale getiriniz. Mayayı bir kaba koyup, sütle ezip, yarım saat bekletiniz. Maya kabarınca ortasını açıp erimiş yağı, 1 yumurtayı, tuzu koyup, aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapınız. Hamuru sıcak bir yere koyup, üzerini ıslak bir bezle örtüp bir saat bekletiniz. Hamur kabarıp mayalanınca, un serpilmiş tahtada yarım santim kalınlığında açınız. Yağlanmış bir tepsiye hamuru bütün olarak yayınız. Elinizle kenarlarını tabak kenarı gibi yükseltiniz. Üzerine önceden hazırladığınız içi yayınız. En son kaşar peynirleri ve balıkları koyup, zeytinle süsleyip, sıcak fırına veriniz. Üzeri hafif pembe renkte kızarınca fırından alıp sıcak sıcak ikram ediniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: