Cuma, Aralık 23, 2011

Baharatlı Pilav



Malzemeler:
2 Soğan, 2 Sarmısak, 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ, Karabiber, Tuz, Kırmızı Toz Biber, Safran, Hintcevizi, 250 gr Soyulmuş domates, 3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz, 200 gr Pirinç, 1.5 Su Bardağı Et Suyu, 6 Jumbo Karides, Limon Suyu.

Yapılışı:
Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun. Baharatların tümünü tavaya ekleyin. Doğranmış domatesleri suyu ile birlikte, maydanoz ve pirinç eşliğinde ilave edin. 5 dak. kısık ateşte pişirin. Et suyunu ekleyip pirinci kısık ateşte 30 dak. kadar pişirin. Ara sıra karıştırın. Karidesler eğer ayıklanmamış ise yıkayıp ayıklayın. Bir başka tavada, kalan yağı kızdırıp karidesleri kızartın. Üzerine limon suyu döküp tuz ve karabiberle tatlandırın. Pilavı karides eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: