Salı, Aralık 20, 2011

Asma Yaprağında Sardalya



Malzemeler: 1 kg sardalya balığı, 1 kahve fincanı zeytinyağı, Tuz
Soso İçin: 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 adet limon, 4-5 dal maydanoz

Yapılışı:

Balıkları su içinde ovarak yıkayıp, pullarını giderin. Sol elinizde sıkıca tutup sağ elinizle boyunlarına bastırıp çekerek solungaçları ve bağırsaklarını çıkartın. Akar su altında yıkayıp süzün ve hafifçe tuzlayın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirerek altüst edin. Izgaraya dizin ve hafifçe yağlanmış asma yaprakları üzerine yerleştirin. Üzerlerine de yine yağlanmış asma yaprakları örterek, orta sıcaklıkta yapraklar yanmayacak şekilde 8 dakikada bir, iki taraflarını çevirerek kızartın. Dağıtım tabağına yapraksız olarak dizip, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 limon suyu ve ince kıyılmış 4-5 dal maydanozu birlikte çırparak üzerine gezdirin ve servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: