Cumartesi, Aralık 24, 2011

Ali Nazik Kebabı (Gaziantep)



Malzemeler: 
5-6 adet bostan patlıcanı, Yarım kilo süzme yoğurt, Yarım kg. kıyma, 2 -3 adet çarliston biber, 2 büyük domates, 3-4 diş sarımsak, 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ, kırmızı toz biber, karabiber, tuz

Yapılışı:
Patlıcanların yanlarına 1-2 delik açılır, fırında közlenir. Süzme yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ve tuz koyulur. Bir yandan kıyma kavrulup içine biber, tuz, domates, yağ, toz biber konulup, kıyma sosu hazırlanır. Közlenmiş patlıcanların kabuğu soyulup ince ince doğranıp, sarımsak ve yoğurtla karıştırılır. Daha sonra kıymalı sos üzerine sıcak dökülür, karabiber serpilir, bulgur pilavıyla birlikte servise sunulur. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: