Perşembe, Aralık 22, 2011

Açma Muska Böreği



Malzemeler: 
1 çay bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt ve su karışımı, 2 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, un, 1 çorba kaşığı sirke, 1 paket margarin.
Peynirli harç için : Yarım kalıp beyaz peynir, yarım demet maydanoz.

Yapılışı:
Bir kaba sıvıyağ, süt, su, bir yumurta, tuz, kabartama tozu ve sirke konup karıştırılır. Elenmiş un katılarak yumuşak bir hamur yapılır. Hamur altı parçaya ayrılarak üzeri örtülüp 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlendirilen hamurlar unlanarak olabildiğince ince açılır. Özerine eritilmiş margarin sürülüp bohça şeklinde kat araları da yağlanarak katlanır. Üzerleri örtülerek donması için buzdolabında bekletilir. Daha sonra buzdolabından alınarak iki bohça üst üste konarak merdane ile 30 cm' kadar büyültülerek açılır. Hamurlar enine ve boyuna üçe kesilerek dokuz parça elde edilir. Parçaların ortasına peynir, maydanoz ve yumurta akı karışımı konup üçgen şeklinde katlanır. Tepsiye dizilip üzerine yarım çorba kaşığı süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: