Cumartesi, Aralık 24, 2011

Abant Kebabı (Bolu)



Malzemeler: 
600 gr. kuzu but eti, 4 adet patlıcan, 40 gr. tereyağı, 1 adet kuru sogan, 4 gr. toz karabiber, 50 gr. mantar, 4 gr. tuz yarım bağ maydanoz, 2 adet domates, 25 gr. domates salçası, 4 adet yeşil biber, 40 gr. kaşar peyniri, 200 gr. süzme yoğurt, 1 adet salatalık, Yarım bağ dere otu

Yapılışı:
Kuşbası doğranmış Kuzu eti tavada tere yağı ile sote edilir. Doğranmış soğan, sivri biber, mantar, domates ilave edilir. Salça, tuz, kekik, kara biber ve su konup pişirilir. Patlıcanlar ızgarada pişirilip soyulur. Ortaları karnı yarık gibi açılır. Hazırlanan sote içine doldurulur. Üzerine rende kasar peyniri konur. Fırında 175 derecede 6 veya 7 dakika piştikten sonra servis tabağına konur. Tabağın kenarına cacık sos ile servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: