Salı, Aralık 20, 2011

7 Baharatlı Balık



Malzemeler:
1 adet büyük balık,(levrek, kofana, orfoz), 1 adet soğan, 2 adet domates, 5 diş sarımsak, 3 adet yeşilbiber, 1 demet maydanoz, 1 limon, zencefil rendesi, 1 fincan zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı tane karabiber, tuz, tarçın, kimyon, kekik, kırmızıbiber, yenibahar, defne yaprağı.

Yapılışı:
Balık temizlenir, yıkanır, büyük bir fırın tepsisine yerleştirilir. Bütün malzemeler doğranır, birbiri ile karıştırılarak balığın üzerine yerleştirilir. Üzerine 1 limon sıkılıp zeytinyağı dökülerek fırına verilir. Suyu azalıncaya kadar kızartılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: