Pazar, Aralık 18, 2011

4 kişilik. Hazırlanma Süresi : 60 dakika. Pişirme Süresi : 30 dakika.
Malzemeleri:
Hamur malzemesi: 1 yumurta, Yarım su bardağı su, Aldığı kadar un, Tuz.
İç malzemesi: Yarım kangal sucuk, 1 soğan, 1 patates, 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ, Yarım demet maydanoz, 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi, Rendelenmiş kaşar peyniri, Karabiber.
Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber, Yarım çay bardağı su.

Hazırlanışı:
Yoğurma kabına yumurtayı kırın. Su, tuz ve aldığı kadar un ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğurun. 20 dakika dinlendirin. İç malzemesini hazırlamak için; patatesi haşlayıp kabuğunu soyun ve rendeleyin. Sucuğu küçük küçük doğrayın. Maydanozu yıkayıp kıyın. Soğanı kıyıp sıvıyağda pembeleştirin. Sucuğu ekleyip birkaç dakika kavurun. Rendelenmiş patates, karabiber ve maydanozu ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamuru ince yufka şeklinde açın ve küçük kareler halinde kesin. Sucuklu karışımı kare hamurların üzerine paylaştırın ve üçgen şeklinde kapatın. Derin bir tencereye su doldurup kaynatın. Hazırladığınız mantıları birer birer kaynar suya atıp pişirin. Mantıları suyun içinden kevgirle alın. Servis tabağına bir kat mantı yayın. Üzerine ceviz ve kaşar peyniri serpin. Bir kat daha daha mantı yayın, tekrar ceviz ve kaşar peyniri serpin. Tereyağını tavada eritip kırmızı tozbiber ilave ederek kızdırın. Yarım çay bardağı su ekleyip kaynatın. Hazırladığınız sosu mantının üzerine gezdirip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: