Pazartesi, Aralık 19, 2011

3 Renkli Nefis Patates Salatası



Malzemeleri:
1kg Patates, 100 gr Havuç, 100 gr Mor lahana, 1 Demet taze soğan, 1 Demet maydanoz, 100 gr turşu kornişon, Tuz.
Sos için: 1 Kase yoğurt, 1 Kase Mayonez.

Hazırlanışı:
Patatesler haşlanıp, püre haline getirilir ve 3 bölüme ayrılır.

1) Mor lahanayı blenderden geçirip, tuzunu ileve ederek püre haline getirilmiş patatesin 1.bölümü ile karıştırılıp kek kalıbının içine dökülür.
2) Daha sonra havuçlar rendelenip, tavada yağ ile hafiften pişirilerek, tuzu ilave edilip, 2.bölüm patates püresine eklenir. Bu karışım da kek kalıbına 2.katman oluşturacak şekilde dökülür.
3) Taze soğan, kornişon ve maydanoz ufak doğranıp, 3.bölüm patates püresine ilave edilip, tuz eklenerek kek kalıbının 3.katmanını oluşturacak şekilde dökülür.
4) Bir gece buzdolabında (buzlukta değil) beklettikten sonra, servis tabağına alınır.

Sosun hazırlanması:
Yoğurt ve mayonezi çırpıp, servis tabağına almış olduğumuz kek şeklini almış olan patates püresinin üzerine şekilli olarak gezdirilir. Afiyet olsun.
Not: Arzu edilirse üzerine haşlanmış mısır taneleri de serpilebilir.

Hiç yorum yok: