Salı, Aralık 20, 2011

2 Renkli Kek



Malzemeler: 5 yumurta, 2su bardağı pudra şekeri, 2paket vanilya, 250gram tereyağ, 2,5 su bardağı un, yarım su bardağı süt, 2,5 çorba kaşığı kakao.
Üzerine: 2 paket (80'er gramlık )bitter çikolata, krem şanti.

Hazırlanışı:
geniş bir kapta yumurtanın sarılarını,tereyağı,pudra şekerive vanilyaile birlikte köpük köpük olana dek yaklaşık yarım saatçırpın.azar azar soğuk sütü ekleyindaha sonra,önceden karıştırdığınız un ve kabartma tozunu ilave edin ayrı bir kapta yumurta aklarını köpük köpük olana dek çırpın sonra diğer hamurun üzerine ekleyin ve karıştırınyağlanmış tepsiye un serpin kakaosuz tepsiye yayın kakaolu hamuru üzerine ekleyin önceden ısıtılımış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin fırından aldıktan sonra üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin krem şanti ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: